Kjosev Breaking the Silence 3

by Владимир Сабоурин

 

Пиша този текст поради нарастващ интерес към случая Кьосев както от страна на читателите на блога ми, така и от страна на самия Александър Кьосев (вж. натрапливите му коментари под ФБ-поста ми Kjosev Breaking the Silence 2).

Интересът към случая Кьосев в блога ми изпревари дори текста, в който цитирам култовите думи на Ани Илков към приватизаторите на ЛВ, а те са степени по-яки от всичко, което дотук съм написал за Кьосев.

След публикацията на Kjosev Breaking the Silence 2 този предиобед текстът е прегледан в блога ми до този момент, ранния следобед на същия ден, от 87 души от България, САЩ, Обединеното кралство, Бразилия, Германия, Франция, Испания, Австрия и Гърция.

Тук ще коментирам едно интересно възклицание, с което Кьосев нарушава нареденото му от Миглена Николчина мълчание по казуса ЛВ.

То гласи:

„Ей, братя!“

Близко до ума е да предположим, че това възклицаващо обръщение е адресирано до братята (и, да не забравяме, сестрите), в чиято полза той дисциплинирано публично мълча с месеци.

Нека напомним имената на тези братя и сестри во Корпорацията:

Амелия Личева

Миглена Николчина

Георги Господинов

Пламен Дойнов

Йордан Ефтимов

Бойко Пенчев

Ивайло Знеполски.

Интересен брат по интереси е Йордан Ефтимов, когото А. Кьосев в коментар в блога ми нарече чисто и просто „Смердяков“.

За сестрата М. Николчина не се учудваме, обръщението трябваше по-скоро да е „Ей, сестро!“, имайки предвид, че публичното мълчание и телефонните обаждания бяха наредени от нея.

Но Кьосев възклицава „Ей, братя!“.

Нека само за момент да предположим, че един от ей-братята на Кьосев е Ани Илков.

Той перфектно отговаря на безименното описание „малцина поети, удивителни в съвършената си автономия“, което Кьосев прави преди да възкликне „Ей, братя!“.

Ако Ани Илков спада към ей-братята на Кьосев, трябва да заявя, че за този конкретен ей-брат Кьосев в личен телефонен разговор с мен, целящ да ми запуши устата, когато публично защитих А. Илков от баш сестрата и баш братята на Кьосев, Кьосев ми предаде гнусна клюка, касаеща интимния живот на този ей-брат на Кьосев.

Отказах да приема клюката за Ани Илков – услужливо спрямо ей-сестра му Николчина и изброените му по-горе същински ей-братя снесена ми от Александър Кьосев – като аргумент да си затворя устата. И продължих да подкрепям Ани Илков, без да ми е ей-брат.

Човек, оклеветен от А. Кьосев по поръчение на М. Николчина, заслужава цялото ми уважение и подкрепа.

Без да ми е публично обявен във ФБ-пост ей-брат.