От Корпорацията с любов на Корпорацията с любов

by Владимир Сабоурин

Има ли изненадани? Предполагам само пичелившите, симулиращи жури и съответно изненада.

Източникът на коректната изненада е следният.

Председателят на журито, изненадващо присъдило наградата на изненадващия претендент, е действащ изпълнителен директор на институция, широко известна в елитни кръгове като ЛВ. Изненадващият претендент е бил дългогодишен изпълнителен директор на същата институция, което от само себе си елиминира всякакви съмнения за конфликт на интереси.

Член на същата корпоративна симулация, наречена жури, е настоящ редактор на същата институция. Въпреки котешко-шрьодингеровата суперпозиция на този ту-редактор-ту-нередактор, той фигурира в рубриката „Екип“ на електронното издание на институцията поне към момента на достъп до източника: 12.05.2021.

Третият член на петчленното жури, осигуряващ доброжелателно, умно и красиво необходимото мнозинство, е медийният любител пропагандатор на изключителни книги, каквито за него са всички такива, коректно предоставени за реклама. Сред изключителните книги, каквито за него са всички така специфицирани, книгите на изненадващия претендент са най-изключителните. И така автоматично пичелят сред другите изключителни като най такива.

Нека да резюмираме.

Баявековни фондове България изненадващо връчиха Народната литературна награда за български роман на годината на романа на годината на народния писател.

Реклама