Политика на емпатията

by Владимир Сабоурин

След като беше обявено, че с оглед на промоцията на новия роман тъгата се заменя с емпатия, предвидимо последва обичайната ПР кампания, представена като масово осведомяване.

За да се продава повече тук, биваме информирани чрез платени издателски съобщения за фючърсни сделки в Голямото Там. Да, продажбите в провинцията винаги са зависели пряко от платените съобщения за продажбите в метрополията.

Основната фикция, изграждаща фигурата на най-продавания народен писател, не е обаче пазарна, както не са пазарни цените на стоките и услугите, които купуваме на свободния пазар от олигархичните монополи. Поне от удостояването с орден от президента на ГЕРБ продаващата фикция най-продаван народен писател е недвусмислено политическа, т.е. мафиотска.

Възходът на народния писател през изминалото десетилетие е пряко обвързан с проекта на десните фондации и тинктанкове, по-широко известен под кодовото наименование Тиквата. Народният писател е политически продукт на неравния брак по сметка между селската и градската десница, последната винаги на задна прашка.

Както народният писател, така и градската десница бяха момчета за дребни поръчки на селската десница. Сега са протестъри и дисиденти с бивши и бъдещи министерски кресла и бивши и бъдещи ордени от голямата сестра от село.

Стефчо Трафопоста се чувства развълнуван в компанията на Гого Гага. Политика на емпатията в позиция партер.

Зад тях и преди, и сега е проектът Тиква.

Владимир Сабоурин

Реклама